top of page

Inspelade webbinarier

För det mesta spelar vi in våra webbinarier och då hittar du dem här.

Seniora ÄTUP-inspiratörer i Sollentuna

I Sollentuna kommun har ÄTUP utbildat och diplomerat seniorer som nu är ÄTUP-inspiratörer. De sprider vidare sin kunskap till andra seniorer. Förebygger undernäring och fall.

Vad har matsvinn för koppling till undernäring?

Webbinarie med ÄTUP, Eslövs kommun och Generation Waste. Eslöv minskade matsvinnet med mindre portioner. Samma matbudget rcäker till mellanmål och aptitretare. Mer mat i magen minskar undernäring.

1-årskalas för författningen om att alla som bedriver vård- och omsorg ska förebygga undernäring

Den 1 november 2022, började den nya "lagen" att gälla om att Alla som bedriver vård och omsorg ska ha rutiner för att upptäcka och förebygga undernäring.


Frågan är - räcker det med en ny författning? Kommer den av sig själv att göra att fler äldre behåller sig starka och självständiga? Nja... så enkelt är det ju sällan. 


Men, vi har utvecklat ÄTUP-metoden som nära 40 äldreboenden och hemtjänstverksamheter använt för att få alla medarbetare att arbeta tillsammans för starkare seniorer, minskad undernäring och säkra att de följer författningen. HSLF-FS 2022:49. 


Nu kan du se webbinariet på Youtube

Samtal med... Beata Terzis

Beata är en av de experter som finns med i våra digitala kunskapslyft. Hon är neuropsykolog och en fantastisk inspiration till ämnet kognition och kopplingen till hur det påverkar risken för undernäring.


Är du nyfiken på hur ni, utifrån den senaste forskningen om neuropsykologi ska tänka när ni inreder er matsal, vardagsrum och andra allmänna rum på äldreboendet och hur du kan anpassa miljön för att äldre ska få i sig den mat de behöver?


Häng med oss och Beata Terzis på ett digitalt studiebesök till ett äldreboende i Stockholm. 


Det här webbinariet är inte inspelat men hör av dig om du är intresserad av ett nytt webbinarium: info@atup.se

Statsbidrag som förebygger undernäring

Det unika med ÅTUPs digitala kunskapslyft är att varje medarbetare får individuell kunskap om det som gör att de äldre får i sig den näring de behöver. Alla blir diplomerade ÄTUP-inspiretörer verksamheten blir ÄTUP-certifierad.  När alla verksamheter i kommunen/företaget är certifierade blir hela kommunen certifierad.

När du lyssnat på webbinariet kommer du förstå hur ni kan använda ÄTUPs kunskapslyft som en del av omställningen till God och nära vård. Det betyder också att ni kan använda statsbidrag för den här värdefulla insatsen.

Vi digitaliserar eldsjälen

Här kan du se en sammanfattande föreläsning om ÄTUPs digitala kunskapslyft, certifiering, vår bakgrund och om hur vi digitaliserar eldsjälen.

Samtal med...

Samtal med... är ÄTUPs serie där vi bjuder in experter och specialister från olika områden av vård- och omsorg för äldre. Ett nytt sorts kunskapslyft om sådant vi vill borra ner lite extra i. Ämnena kommer variera – men målet är alltid detsamma - starkare seniorer och minskad undernäring.

Under samtalet får vi höra Erland Olssons (MAS) och Elisabeth Adriansson Sandbergs (Leg Arbetsterapeut)  perspektiv på de tydliga krav vi har från våra myndigheter om att förebygga undernäring på äldreboenden och inom hemtjänst.

Hur får vi till exempel med oss hela personalen och hur blir den nya författningen en del av praktiska rutiner?

Ätup

Vill du veta mer om digitala kunskapslyft och certifiering?

bottom of page