top of page

Lite mer om oss

Med folkhälsa och mat som passion och i blodet 

startar vi nu vår egen resa i form av ÄTUP.

För starkare seniorer.

Janina

Mina föräldrar träffades i Jordanien i början av 70-talet. Båda var där för att förbättra människors liv och hälsa. Deras drivkraft och passion tog oss vidare även till andra, då så kallade, utvecklingsländer. Det kanske inte är så konstigt att det jag brunnit mest för i arbetslivet har innefattat liknande frågor. Utveckling i kombination med folkhälsa.

Från första uppdraget på Hjärt-Lungfonden – med överviktsprevention för yrkeschaufförer och barn – brinner jag nu för att sprida kunskap om hur vi med små justeringar kan behålla hålsan även senare i livet. Jag vill förändra det faktum att så många som hälften av seniorer i Sverige är eller riskerar att bli undernärda. Med kunskap och lång erfarenhet från kommunikation, innovation och beteendedesign är målet med ÄTUP att förändra detta. Vi börjar med utbildning. Efter många års arbete med måltider i äldreomsorgen och från det nationella Vinnovafinansierade innovationsprojektet Nollvision Undernäring hos äldre, vet jag att det är här vi måste börja.

 Janina

Marie-Louise

Redan som barn älskade jag mat och hängde ofta i köket tillsammans med mamma, farmor eller någon granne.  Jag lärde mig tidigt att baka och odla potatis och grönsaker - under somrarna i Bohuslän. Som liten hade jag ingen tanke på att just maten skulle bli en stor del av min karriär, men det är den passionen som drivit mig genom de vägval jag gjort genom åren. 

Mina yrkesval har också alltid haft maten i centrum men de senaste åren har präglats av mitt starka fokus på utveckling och förändringsledning i ledande befattningar.

 

ÄTUPs kunskapslyft är inte "bara" en utbildning utan samtidigt ett verktyg för våra kunders kvalitetsutveckling och implementering av rutiner som leder till att hela personalgruppen på till exempel ett äldreboende eller i hemtjänst arbetar på samma sätt med att upptäcka och förebygga undernäring. 

Marie-Louise

Våra intressen har en historia

4.png
Mamma Eira, ansvarig för BVC och undernäringsprevention i flyktingläger
Pappa Kurt - FN-Expert i utvecklingsländer - i yrkesutbildning inom sjöjd & teknik. 
Fotokollage till vår story.png
Marie-Louise med farmor. Från jord och hav till bord i, Bohuslän

Utbildning i olika former

IMG_1889_edited.jpg
IMG_1888_edited.jpg
Åk 1 i Samoa
img_1886%202_edited.jpg
Mat är livet!
img_1964.jpg
IMG_1966.JPG
IMG_1967.JPG
bottom of page